Je bekijkt nu Verslavingsvoorlichting op de Jozef-Sartoschool.

Verslavingsvoorlichting op de Jozef-Sartoschool.

Vandaag, dinsdag 8-11-2016, heb ik voorlichting over ‘verslaving’ op de Jozef-Sarto school in Arnhem gegeven, erg bijzonder. Bekend terrein, want mijn eigen kinderen hebben deze school bezocht. Daarbij ook vorige week daar een viertal dagen als schoolmeester mogen invallen. Hier vielen dingen samen, m’n eigen verslaving, m’n onderwijsbloed en mijn ‘coming-out’ over mijn verslaving van nog niet zo heel lang geleden. Mijn goede vriend Gerben kwam filmen, beelden hiervan volgen later op deze site.

Mooi om te horen hoeveel kinderen al weten over ‘verslaving’

en ‘raak’ de vragen die ze erover kunnen stellen. ‘Wat vonden jouw kinderen ervan?’ is misschien wel één van de mooiste, maar voor mij ook één van de pijnlijkste. Want nee, zij hebben er uiteindelijk financieel en materieel gelukkig niet onder geleden. Maar wel in de vorm van aandacht. Want tijdens mijn verslaving, toen ik aan alle kanten de ballen in de lucht probeerde te houden om te zorgen dat niemand er achter kwam, heb ik die energie die dat kost, niet aan hen kunnen besteden. Die ereschuld, zal voor altijd open blijven staan vrees ik. Groep 8 viel even stil toen ik hen dat antwoordde.
Respect ook voor de leerkracht van deze groep, die tijd en ruimte inbouwde voor deze voorlichting.

Carolien, bedankt!

Het heeft jouw groep iets gebracht, dat weet ik zeker! En groep acht bedankt, voor jullie aandacht, jullie vragen en jullie begrip.

Geef een antwoord