Je bekijkt nu Op bezoek bij Arne
Op bezoek bij Arne

Op bezoek bij Arne

Zo raar, bedenk ik in de auto, ik ga altijd naar m’n eigen AGOG groep. Zelden dat ik pas, zeker ook omdat ik als groepsbegeleider een voorbeeld ben, soms tegen wil en dank. Stoppen met gokken via een zelfhulpgroep vraagt erom altijd of op z’n minst zo vaak mogelijk aanwezig te zijn. Daarom vind ik dat ik er altijd moet zijn. Van mijn Amsterdamse collega Raymond heb ik een fijn zinnetje gekopieerd: ‘De AGOG is er altijd.’ Of: ‘de AGOG gaat altijd door.’ Ik vind dat mooi en leef het na. Maar vandaag dus niet.

Er is wél AGOG!

Alhoewel, de AGOG Arnhem gaat wel door, alleen zonder mij. Het enige verschil is dat ik er niet ben, maar daar het zelfhulp is, maakt dat niets uit. De groep redt zich prima, ook zonder mij, bedenk ik tankend nét voorbij Venlo. Want ik rijd vanuit Nijmegen naar Hasselt in België, om daar een Vlaamse variant van AGOG te bezoeken, de zelfhulpgroep voor gokkers die een gokvrij leven willen, opgericht door Arne Nilis. Ja de zoon van. But who cares.

Arne op TV.

Arne was met zijn gokverslaving op TV in Nederland, bij “Eén vandaag.” Een tijdje net nadat “Focus” op TV was, waar ik aan meewerkte als oud-gokker of hoe je dat maar noemen wil. Dan ook nog Arjan van Essen met zijn theatervoorstelling. Niet eerder kwamen er in Nederland binnen één week drie mensen publiekelijk voor hun gokverslaving naar buiten, denk ik. Zeker niet op de televisie! Zonder daarover gesproken te hebben met elkaar, vormen we een vreemd groepje. Maar ergens voelt het verbonden. Om die reden heb ik contact met Arne opgenomen.

Gokken in België.

In Hasselt wordt ik warm ontvangen door Arne en zijn collega. Wat grapjes over en weer over beroemde Nederlanders en beroemde Belgen. Ach, zo’n vaart loopt het niet. Wel is duidelijk dat we met dezelfde missie rondlopen, dat we gokverslaving willen voorkomen en mensen met gokproblematiek willen helpen door gesprekken met hen te voeren. Daarin willen we allebei een voorbeeld zijn. Dan druppelen de leden van de zelfhulpgroep naar binnen. Stuk voor stuk mooie maar beschadigde mensen, op zoek naar hun nieuwe gokvrije zelf. Eventjes is Hasselt gewoon Arnhem en is er geen verschil. Gokproblemen kennen geen grenzen, maar zelfhulp gelukkig ook niet.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een antwoord