Je bekijkt nu Online gokken

Online gokken

In juli 2016 werd ik geïnterviewd door RTL nieuws, ten behoeve van hun website. Het interview was naar aanleiding van de nieuwe wet op de Kansspelen, die kortgeleden door de Tweede Kamer werd goedgekeurd. Los van de schreeuwerige kop boven het interview, ben ik blij van de aandacht die het artikel getrokken heeft. Online gokken legaliseren in Nederland heeft nogal wat gevolgen. Al jaren staan diverse gokaanbieders te springen om legaal de markt in Nederland op te mogen. Maar waarom? Gokken aanbieden op het internet is verboden, maar op internet gokken via buitenlandse sites kan en mag al zolang het internet bestaat. Niet voor niets lopen de AGOG groepen steeds meer vol met aan internetgokken verslaafde spelers. Waarom willen die aanbieders, zeg maar de unibetten van deze wereld, toch ook zo graag legaal via een punt NL sitegaan aanbieden?
Het antwoord is eigenlijk eenvoudig.

Met een legale punt NL site, wordt je als aanbieder als het ware salonfähig.

Je stapt dan uit het schimmige wereldje van gokken op Malta of de Kaaimaneilanden, naar een eerlijk en correct stukje Nederland. Dan hoor je erbij als keurige partij! En dat is fijn als gokaanbieder. Kijk maar eens naar het keurige imago dat Holland Casino heeft opgebouwd, als zijnde een prettige gelegenheid om uit te gaan, waar het balletje ‘raar’ kan rollen en vergelijk dat bijvoorbeeld eens met het toch wat duistere imago dat gokhalketens hebben.
Dat willen de binnen en buitenlandse aanbieders naast HC straks ook. Het liefst dan ook gelijk een voetbalclub sponsoren, of de Nederlandse schaatsbond. Iets waar veel mensen zich mee kunnen identificeren, zodat we met z’n allen langzamerhand gewend raken aan het ‘keurige’ fenomeen ‘internetgokken’.

Geef een antwoord