Je bekijkt nu De kansspelautoriteit is jarig!

De kansspelautoriteit is jarig!

Gisteren, op 29 mei 2017, vierde de Kansspelautoriteit haar verjaardag. De KSA is een politiek orgaan dat onder meer de kansspelen in Nederland controleert. De AGOG (de Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers) heeft met de KSA inmiddels een mooie band opgebouwd, onder meer vragen we over en weer advies, houden we elkaar op de hoogte en waarderen we elkaars functioneren. Daarom werden wij, AGOG bestuursleden, ook uitgenodigd om aanwezig te zijn bij hun eerste lustrum.

De KSA is een belangrijk orgaan.

Zij controleert de gokmarkt, gaat straks ook de vergunningen verstrekken voor de partijen die de Nederlandse internetgokmarkt op willen, mocht de Eerste Kamer de nieuwe Wet op de Kansspelen aannemen. Dat was ook de strekking van de verhalen van de meeste sprekers: laat die nieuwe wet er nu toch eens komen. Want nu al gokken en spelen duizenden spelers ‘illegaal’ op het internet, daar dit formeel in Nederland nog steeds niet is toegestaan. Illegaal en dus niet controleerbaar en dus ook niet bereikbaar -of moeilijk- voor hulporganisaties als bijvoorbeeld AGOG. Treffend werd dit dan ook weergegeven door een jonge ervaringsdeskundige, die deel mocht nemen aan een forum, waarin ook gokaanbieders zaten. Een mooie confrontatie of ontmoeting, fijn dat dit zo georganiseerd was.

Marja Appelman.

Fijn ook, dat Marja Appelman, directeur van de KSA, onze mooie AGOG organisatie nog speciaal noemde. Goed dat men zich blijft realiseren dat gokken een buitengewoon risicovol product is, waar zorgvuldig mee om gegaan wordt.
Verdere fijne sprekers:
Arthur Docters van Leeuwen en Klaas Dijkhoff, beiden op de afbeelding te zien. Persoonlijk hoop ik nu, dat de KSA nog iets meer ’tanden’ krijgt, om de uitwassen binnen het Nederlandse goklandschap aan te pakken!

Geef een antwoord